PASTEURIZATION TUNNELS İÇİN EN İYİ ÜRÜNLER

TrackSense Pro
İkili Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO - İKİLİ RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Micro
Basınç ve Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİCRO - BASINÇ VE SICAKLIK SENSÖRÜ

Pastörizasyon Tüneli Doğrulaması



Tünel Pastörizatörleri bira, alkolsüz içecekler ve asit konserveleri (meyveler, asitlendirilmiş sebzeler veya turşu) gibi ürünlerin ısıl işleminde kullanılır. vb kapalı şişelerde veya kutularda. Kaplar, pastörizatörün bir ucuna yüklenir ve konveyör bandı boyunca hareket ettikçe su spreyleri altından geçirilir.

Spreyler, kaplar, pastörizasyon sıcaklığına şişe veya kutudaki ürün tarafından ulaşılana kadar, artan sıcak suya maruz kalacak şekilde konumlandırılır.

Kaplar daha sonra pastörizatörün ucundan boşalana kadar yavaş yavaş su ile soğutulur. Tipik bir işlem, aşağıdaki adımların çoğunu veya tümünü içerecektir:

  • Isıtma bölgesi

  • Isıl işlem bölgesi

  • Soğutma bölgesi

  • Yukarıdaki bölgeler daha fazla bölgeye ayrılabilir

  • Sıcaklık aralığı tipik olarak 60 ila 100 ° C'dir ve işlemin uzunluğu kaba ve ürüne bağlıdır.


  • Tünel Pastörizatörü - İşlem



    Sıcaklık Dağıtım Testi
    Test, tünelin düzgün bir sıcaklıkta olmasını sağlamak için tasarlanmıştır ve test, özellikle konveyör bandı boyunca tünelin (soğuk nokta) en yavaş ısıtma alan (lar) ını bulmak için tasarlanmalıdır. En yavaş ısıtma alanı belirlendikten sonra, test sensörlerinin tüneldeki o bölgeyi muntazam bir sıcaklığa getirmesi için gerekli parametreleri belirlemek için o bölgede konsantre edilmesi gerekir.

    Yeni odaların sıcaklık dağıtım çalışmalarını gerektirdiği, onarım yapılan veya yeniden tasarlanan tünellerin de sıcaklık dağıtım çalışmalarını gerektirdiği varsayılabilir.

    Her bir tünelde sıcaklık dağılım testleri yapılmalıdır.

    Isı Penetrasyon Testi
    Isı penetrasyon testinin amacı, güvenli bir termal prosesin oluşturulması ve proses sapmalarının değerlendirilmesi için ürünün belirli bir tüneldeki ısıtma ve soğutma davranışını belirlemek, üründeki “soğuk noktayı” bulmak ve tüm bu işlemlerde ürünlerin planlanan ısıyı almasıdır.

    Isı Penetrasyon Testine başlamadan önce bir Sıcaklık Dağıtım Testi tamamlanmalıdır. Bu testlerin yapılmasındaki amaç, ürün ve işlem parametrelerinden etkilenerek ticari üretimde meydana gelmesi beklenen en kötü durum sıcaklığı yanıtını belirlemektir.

    Tünel Pastörizatörleri - Zorluklar



    Yiyecek ve İçecek Endüstrilerinde her gün farklı işleme parametreleri kullanılarak birçok yiyecek, bira ve meşrubat ürünü üretilir, bu da benzersiz kimliklere sahip ürünlerin geliştirilmesine neden olur, ancak periyodik olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi gereken birkaç kritik faktör vardır:

    Ürünlerin güvenliğini ve kalitesini etkileyen tünelde kabul edilebilir ısı

    • Tünelde eşit sıcaklık dağılımı

    • E-Val ™ Pro termokupl sistemi ve TrackSense® Pro Veri Kayıt Cihazları gibi hassas sıcaklık ölçüm sistemi

    • Ürün için P-Unit hesaplamaları.

    • Bazı kaplarda basınç ölçümü

    • Sürekli işlemlerde yalnızca TrackSense® Pro kablosuz veri kayıt cihazları kullanılabilir


    Isı Penetrasyonu
    Ürünün “soğuk noktasındaki” ölçümler önemli bir hata kaynağıdır ve bu nedenle Ellab her parti için tekrarlanabilirliği sağlayan çok çeşitli bağlantı parçaları sunar.

    Tünel Pastörizatörleri - Yönergeler



    Herhangi bir ölçüm yapmadan önce aşağıdakilere uygun ekipman kullanmak önemlidir;

    • ISO 9001 Sertifikası

    • FDA / USDA ve EEC Yönergeleri

    • CE ve UL Onayları

    • cGMP veya GAMP5

    • ISO / IEC 12207 Yazılım yaşam döngüsü süreçleri

    • Yerel yetkililer tarafından yayınlanan yönergeler



    Önerilen Test Cihazları
    Kalibre edilmiş sistem, proses dağıtım sistemi içindeki sıcaklığı ve basıncı doğru bir şekilde izlemek ve kaydetmek için yeterli kanallarla donatılmalıdır.

    Tüneldeki ve kaplardaki proses suyu sıcaklıklarını yeterli şekilde izlemek için yeterli miktarda yeterli doğrulukta TrackSense® Pro kablosuz veri kaydedicileri kullanın.

    TrackSense® Pro veri kaydedicileri / sensörleri, test boyunca her bir sensörün sıcaklıklarını ve basıncını, bir dakikayı aşmayacak kadar yeterli aralıklarla kaydetmelidir.

    Önerilen Yönergeler

    • Başlangıç ​​sıcaklığı kaydedilmelidir

    • Yeterli miktarda sıcaklık sensörü tipik olarak taşıma bandının tüm genişliği üzerine yerleştirilir.

    • Sıcaklık sensörlü veri kaydediciler, tünelin temsili bir haritasını veren aralıklarla taşıyıcılara eklenmelidir.

    • Isı penetrasyon testleri sırasında sıcaklık sensörleri, sıcaklık dağıtım testleri tarafından tespit edilen tünelin “soğuk noktalarına” yerleştirilir.

    • Hazneyi işlem için tasarlananla aynı sıcaklığa getirin ve testlere başlamadan önce sıcaklığın dengelenmesine izin verin.


    Tünel Pastörizatörleri - Yöntem



    Sistemi Seçme
    TrackSense® Pro kablosuz veri kayıt sistemi, işlemden sonra bilgisayara indirilen verileri günlüğe kaydeder. Gerçek zamanlı ölçümler için bir SKY seçeneği kullanılabilir.

    TrackSense® Sistemini kullanmanın bir avantajı, Sıcaklık Dağılımı ve Isı Penetrasyonunun aynı anda gerçekleştirilebilmesi için çift sensör kullanma yeteneğidir.

    Sürekli tünellerin doğrulanması yalnızca TrackSense® Pro kablosuz veri kaydedicileri ile yapılabilir.

    Prosesleri önceden tanımlanmış kabul kriterlerine göre doğrulamak için ValSuite™ yazılımı idealdir.

    Belgeler - Standart ValSuite™ Raporları

    • Yorumlar: Test ekipmanlarının özellikleri ve fotoğrafları.

    • Limit Raporu: Sıcaklık, Basınç, P-Unit.

    • Zaman Olay İşaretleyicileri: Isıtma bölgesi, Isıl işlem bölgesi, Soğutma bölgesi, (alt bölgeler)

    • Gelişmiş Doğrulama Raporu: Sıcaklık, Basınç, P / Ünitenin tüm süreç kriterlerinin başarılı / başarısız göstergesiyle değerlendirilmesi.

    • İstatistik Raporları: Tüm parametrelerin Min, Maks, Ortalama, Delta.

    • Word Belgeleri.

    • ValSuite™ Yazılım Raporları | Pastörizasyon Tünelleri


    ValSuite™ Yazılım Raporları | PASTEURIZATION TUNNELS

    PASTEURISATION-COMMENT-SAMPLE
    PASTEURISATION-GRAPH-SAMPLE
    PASTEURISATION-LIMIT-SAMPLE
    PASTEURISATION-P-UNIT-SAMPLE
    PASTEURISATION-STATISTIC-SAMPLE